Menu

Open dag Rijksuniversiteit Groningen 2015

Open dag 6 November 2015 Rijksuniversiteit Groningen

Voor studiekiezers die behoefte hebben aan extra informatie over de bacheloropleidingen van de RUG

Welke studie sluit het best aan bij jouw interesses en toekomstplannen? In welke stad zie je jezelf wel minstens vier jaar wonen? Welke masteropleidingen kun je gaan volgen na de bachelor van je keuze? En op wat voor soort banen bereidt de opleiding voor? De Open dag van de Rijksuniversiteit Groningen helpt je een eind op weg.

vrijdag 6 november 2015
Inschrijving geopend

 

vrijdag 29 januari 2016
Inschrijving vanaf 1 januari 2016

 

zaterdag 9 april 2016
Inschrijving vanaf 15 maart 2016

Voor wie is de Open dag?

De Open dag is bedoeld voor studiekiezers die zich al hebben georiënteerd via internet en brochures en nu behoefte hebben aan diepgaander informatie. Tijdens de open dagen op vrijdag kun je maximaal vier studies bezoeken, op zaterdag drie. Daarnaast zijn er presentaties over bijvoorbeeld huisvesting, het verschil tussen hbo en wo en het studentenleven, kun je een stadswandeling maken, een studiekeuzeworkshop volgen en informatie verzamelen op diverse informatiemarkten. De voorlichting vindt zoveel mogelijk plaats in de gebouwen van de studies zelf, verspreid over de hele stad. Het programma is op elke open dag hetzelfde. Ben je al naar een open dag van een opleiding geweest, dan is een bezoek aan Een dag student of deelname aan een webklas een logische vervolgstap.

Aanmelding verplicht

Kies de presentaties die je wilt bezoeken en stel online je eigen dagprogramma samen. Je krijgt je toegangsbewijzen dan automatisch toegestuurd. Bekijk de plattegrond in het aanmeldsysteem en plan je route goed. Zo voorkom je dat je veel heen en weer moet reizen.

Programma

Presentaties bacheloropleidingen

Tijdens de Open dag geven alle bacheloropleidingen van de RUG presentaties. De dag is verdeeld in vier blokken van anderhalf uur: 9.00-10.30, 11.15-12.45, 13.30-15.00 en 15.45-17.15 uur. Je kunt dus maximaal vier studies bezoeken. De voorlichting wordt gegeven in de gebouwen van de studies zelf, tenzij daar onvoldoende ruimte is. Je krijgt informatie over het studieprogramma. Je volgt proefcolleges en je kunt praten met docenten en studenten. En natuurlijk ontmoet je de mensen naast wie je straks misschien in de collegebanken zit. Tussen de blokken door heb je voldoende tijd om van de ene naar de andere locatie te reizen of een infomarkt te bezoeken. Voor de opleidingspresentaties is aanmelding verplicht (zie boven).

Thematische presentaties

Tijdens de Open dag kun je ook presentaties volgen over de volgende onderwerpen: Honours College, hoe vind ik een kamer, studentenleven, het verschil tussen hbo en wo, studeren en budgetteren, je rechten op het gebied van kamerhuur en bijbaantjes en de mogelijkheden om tijdens je studie naar het buitenland te gaan. Deze presentaties duren een half uur en zijn geprogrammeerd van 9.00-9.30, 10.00-10.30, 11.15-11.45, 12.15-12.45, 13.30-14.00, 14.30-15.00, 15.45-16.15 en 16.45-17.15 uur. Je kunt er dus ook voor kiezen een blok te besteden aan twee van deze presentaties. Ook voor deze presentaties is aanmelding verplicht.

Opleidingsmarkten

Alle bacheloropleidingen staan op opleidingsmarkten, meestal in hetzelfde gebouw als waar hun presentaties plaatsvinden. Daar kun je met al je vragen terecht, ook als je je niet hebt aangemeld voor een presentatie. In de online informatiefolder vind je een overzicht van alle opleidingsmarkten.

Algemene informatiemarkten

Tijdens de Open dag zijn er van 10.30-15.45 uur op twee locaties algemene informatiemarkten, waar je van alles te weten kunt komen over huisvesting, studiefinanciering, inschrijving, studiebegeleiding, de introductieweek, sport, cultuur en studentenverenigingen. Centrum: Academiegebouw, zaal A5 en A6. Zernike Campus: Duisenberggebouw, Student Plaza.

Studiekeuzeworkshops

Tijdens de Open dag kun je ook studiekeuzeworkshops volgen. Wie ben je, wat kun je, wat wil je? Waar moet jouw ideale studie aan voldoen? Onderzoek het tijdens deze workshop! Nota bene: wil je graag een studiekeuzeworkshop volgen, meld je daar dan wel even voor aan, want het aantal plaatsen is beperkt. Studiekeuzeworkshops zijn alleen toegankelijk voor scholieren, niet voor ouders.

Stadswandelingen

Verken in drie kwartier het centrum van Groningen onder begeleiding van studenten van GroningenLife! Wel even voor aanmelden graag, want het aantal plaatsen is beperkt!

Meer informatie

Mocht je vragen hebben of meer informatie willen, neem dan contact op met de Rijksuniversiteit Groningen, Afdeling Communicatie, tel. 050- 3639011, e-mail: studiekiezers@rug.nl.

Bron

Delen